NOVA ZH'12

Log hier in.

do11082022

Back Home Nieuws van ZH '12

Zomerworkshop

Wegens succes van de eerste editie is er dit jaar opnieuw een zomerse filmworkshop met geen ander gezoom dan dat van de bijen. Aan de hand van een aantal miniscripts, verrijkt met eigen ideeën, wordt in kort tijdsbestek een film opgenomen en gemonteerd.

De cursusdagen zijn zaterdag 10 september en zondag 18 september.

De kosten voor deze ruim tweedaagse cursus bedragen € 120,-. Deze prijs is mogelijk dankzij een subsidie van het VSB-fonds.

 

 

Lees meer: Zomerworkshop

Tips voor Applegebruikers

Wij kennen Jan de Bloois al langer als iemand die alles van Apple computers weet.

Hij heeft nu enkele e-books geschreven, die je kunt vinden in de Apple book store.

Lees er alles over op de NOVA-website.

Cursussen door Henk van de Meeberg

Beter leren filmen en beter leren kijken naar films van anderen en daar een oordeel over uitspreken willen wij allemaal.

Henk van de Meeberg geeft dit jaar weer de online cursussen De creatieve camera en Beeldexpressie. De cursussen zijn bedoeld voor degenen die de basis van het filmen onder de knie hebben en zijn vooral gericht op inhoudelijke aspecten van het filmen.

Dit is een kans om mee te doen aan filmtrainingen als onderdeel van het opleidingsprogramma voor filmamateurs. Het programma is ontwikkeld door René Roeken en Henk van de Meeberg naar aanleiding van hun jarenlange ervaring in de Jury Coördinatie Commissie, (JCC) van de NOVA.

De kosten bedragen € 35 per persoon.

De cursus is ook voor leden uit andere regio's beschikbaar. Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2. De creatieve camera: Inschrijven tot 28 januari

3. Beeldexpressie: Inschrijven tot 19 maart

Lees meer: Cursussen door Henk van de Meeberg

ZH'12 leden boeken succes

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november werd het NOVA Filmgala gehouden in Zeist.

Een dag eerder waren er al twee teams aan de slag gegaan met het maken van een film. Op donderdag om 12:00 uur krijgen zij de opdracht en op zaterdag 12:00 uur moest de film zijn ingeleverd. Het team van Dan Bekker en Franka Stas kregen op zondagochtend in alle vroegte de prijs van € 250 uitgereikt. Hun film Maania was de winnaar. Dat was het eerste gezamenlijke succes voor NH'63 en ZH'12.

Dan was er op vrijdagavond het NOVA 1-minuut festival. Zes films van ZH'12 deden mee, waarvan Dag soep van Niek van Oostenbrugge en Smetvrees van André van der Tuijn tot de beste 16 behoorden. Helaas sneuvelden beide films in de eerste competitieronde.

Lees meer: ZH'12 leden boeken succes

Subcategorieën