NOVA ZH'12

Log hier in.

vr05062020

Back Home Nieuws van ZH '12 Online filmtrainingen

Online filmtrainingen

 

De inschrijving voor stap 2 is gesloten.

 

1. Inschrijven

Voor de ONLINE FILMTRAINING schrijf je je via de tab Inschrijven.  Tot 8 mei kun je je inschrijven voor de ‘DE CREATIEVE CAMERA’ (module stap 2).
In juni kun je je inschrijven voor ‘BEELDEXPRESSIE’ (module stap 3). De kosten zijn 25, = per module.

Na inschrijving ontvang je een e-mail met betalingsinstructies. Vanaf 8 mei ontvang je het lesmateriaal.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal ontvang je per E-mail en Wetransfer van Henk van de Meeberg. Op dit interactieve lespakket kun je reageren door vragen te stellen, uitgevoerde opdrachten in te leveren en uitwerkingen van vragen ter correctie in te zenden aan je persoonlijke docent Henk van de Meeberg. De periode waarbinnen dit kan, zal ca. 4 tot 6 weken zijn en wordt nader aangegeven.

Wat zijn de minimale vereisten?

Zelf

Het lespakket sluit aan op de vaardigheden die je nu al hebt. Je kunt korte stukjes films opnemen en deze shots eenvoudig monteren. Stap 1 heb je geleerd op de eigen filmclub en deze basiskennis verdiep je in vervolg stappen onder begeleiding van je docent.

Je computer of laptop

Je beschikt over een computer of laptop met internetverbinding en Microsoft PowerPoint. Je montageprogramma is geïnstalleerd en je kunt hiermee omgaan.

2. Informatie per module

De inhoud van module ‘DE CREATIEVE CAMERA’ (stap 2)

Te volgen vanaf 8 mei 2020 voor de eerste 10 aangemelde cursisten; start tweede groep cursisten begin juni 2020 als er meer dan 10 aanmeldingen zijn.

- Camerabewegingen en hun functie in de beeldtaal

- Audiolagen

- Montage en découpage

- Belichting

- Continuïteit

- Effecten en hun functionele relatie in de beeldtaal

- Verkenning van de drie pijlers van een film

 

De inhoud van de module ‘BEELDEXPRESSIE’ (stap 3)

Te volgen vanaf begin juli 2020. Inschrijven kan vanaf begin juni. Je moet stap 2 al hebben gevolgd.

In relatie tot beeldexpressie zelf de inhoud kunnen bedenken van een documentaire en speelfilm. Het kunnen ontwerpen van de verhaalstructuur.

Inzicht verwerven in vertelperspectieven, informatielijn, aandachtlijn en spanningsbogen.

In relatie tot beeldexpressie kunnen toepassen: beeldcompositie, beeldtaal en audio laag.

Aandacht voor:  découpage, objectieve en subjectieve cameravoering, establishing en re-establishing, diversiteit in speciale shots zoals; matching shot, over-the-shoulder.

3. Vervolgmodules

De vervolgmodules ‘HET GEHEIM ONTRAFELD’ (stap 4) en ‘LEREN KIJKEN’ (stap 5) zullen door Henk van de Meeberg fysiek (in groepsles) gegeven blijven worden; dit vanwege  het lesmateriaal en de noodzakelijke communicatie die deze modules vereisen.

De module ‘HET GEHEIM ONTRAFELD’ (stap 4): fileert haarscherp het geheim van de goede film. Onderwerpen zijn o.a. de functionele camera, het spanningsveld tussen informatie- en aandachtslijn,  filmgenres, het lagenmodel.

Het vervolg van deze module vind je in ‘LEREN KIJKEN’ (stap 5). Deze module leert je door naar films van anderen te kijken, zelf je kennis te vergroten. Hoe vertelt de camera het verhaal in een film en vanuit welk vertelperspectief gebeurt dit. Hoe vertelt de film het verhaal en hoe is het spel met de kijker.

Nadere informatie over laatstgenoemde 2 trainingen volgt.