Gouds Film Festival

 De inzending voor het Gouds Film Festival (GFF) op 20 maart 2021 is geopend! Het GFF is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmmakers. Ieder jaar wordt het festival groter; tijdens deze derde editie worden op maar liefst vijf locaties films vertoond. Het festival wordt geopend door wethouder Thierry van Vugt.

 

 

 


Scène uit ‘Dying to be alive’ van Emmalie Ermstrang, Winnaar GFF 2019.

 

Jong en oud kunnen tot 8 februari 2021 inzenden via goudsfilmfestival.nl/inzenden. De GFF Awards worden uitgereikt in drie categorieën: ‘jong talent’, ‘beste filmmaker’ en ‘5-minutenfilms’. Films in de eerste twee categorieën duren maximaal 20 minuten. Het genre is vrij: fictie, docu, animatie, alles mag. De 5-minutenfilm is een speciale categorie voor jongeren t/m 23 jaar die een Gouds Verhaal vertellen. Filmervaring is niet nodig, speciale apparatuur ook niet (een mobiel volstaat). Alle geschikte 5-minutenfilms worden gepubliceerd op goudseverhalen.nl; de beste films gaan door naar het Gouds Film Festival.

Initiatiefnemer van het GFF is Filmclub Toverlint. Drees Brunt, voorzitter van Toverlint:

We hebben duidelijke stappen gezet om het Gouds Filmfestival te laten groeien naar een groot en landelijk bekend festival voor korte films en documentaires. Het GFF is een mooie stimulans voor de Nederlandse niet-commerciële filmkunst, zeker ook voor jongeren.

Toverlint organiseert het festival samen met vijf vooraanstaande culturele organisaties in Gouda: de Chocoladefabriek, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Filmhuis Gouda en De Theaterbakkerheij.

Willem van den Broek, directeur van de Garenspinnerij:

Met de prachtige nieuwe site www.goudsfilmfestival.nl willen we de hele amateurfilmwereld bereiken. We zijn er trots op samen met de andere partners de ambities van het GFF te helpen verwezenlijken. Natuurlijk hopen we op 20 maart weer alle stoelen in ons theater beschikbaar te kunnen stellen, maar ook met minder stoelen hebben we alles in huis om er een succes van te maken.

 Marjoleine van Duin en Jérôme van Dam, directieteam van Filmhuis Gouda:

Het mooie aan cinema is dat het inspireert, verwondert en ontroert. Het daagt mensen uit tot nadenken en laat de wereld anders beleven. Zelf film maken en samen ernaar kijken verbindt mensen. In Filmhuis Gouda kan iedereen zich op 20 maart onderdompelen in prachtige cinema op ons grote doek, waar film het best tot zijn recht komt.